De gezelligste volleybalclub van West Maas en Waal !
Home
 

De 1e lessen op de basisschool de Oversteek waren een groot succes!

Vandaag hebben we de 1e lessen gegeven tijdens de gymlessen door de Nevobo trainer Frank Teunissen. De 1e groep die aan de beurt was om 9.00 uur was groep 7. Er werd begonnen met een yell zoals ook met het volleybal gebeurt. Daarna even een paar duidelijk afspraken, zoals niet voetballen, ballen tussen de voeten bij het woord stop en niet op de ballen zitten. Hier werd ook goed naar geluisterd. Daarna even de uitleg dat de 1e les voor het gooien, vangen en mikken was en de volgende voor wat meer het spelletje volleybal.

Alle jeugd merkt dan dat gooien en vangen met 1 hand moeilijk is, ook gooien en dan klappen onder je benen is soms moeilijk. Maar na een tijdje oefenen ging het goed. Daarna oefenen in bewegen en lopen. Sommigen leerlingen wilden dan echt snel zijn.

Daarna kwam het begin van het volleybal spel boven en onderhands. Mikken over het net en dan in hoepels. Eerst oefenen en daarna  kijken welk groepje het snelst bij 15 punten was. Sommige groepen waren erg fanatiek onder leiding van het ‘beweegteam’ en de leerkrachten.
Hierna kwamen de andere groepen  nog aan de beurt en aan het eind van de schooldag was groep 2/3 tot en met groep 8 geweest.Veel verlieten met een rood hoofd de sporthal. Volgende week is er dus weer een dagje volleyballes en op 21 december afsluitend een toernooi voor iedereen die wil. Opgeven kan dmv de uitgedeelde formulieren en dan inleveren bij de leerkrachten.

Off 

11/12/2009 This post was written by Categories: Jeugd & mini'sNieuws Comments are off for this post


Top