De gezelligste volleybalclub van West Maas en Waal !
Home
 

Jeugd MB1

2018: Jeugd MB1
Trainers: Sander Smits & Michel Megens

Iedere vereniging bepaalt haar eigen wedstrijdtijden, dus het kan bij uitwedstrijden ook voorkomen dat er ’s ochtends wordt gespeeld. De jeugdteams spelen een halve competitie. Na de kerstvakantie wordt de 2e helft van de competitie ingedeeld en de wedstrijden bekend gemaakt.

Klik hier voor het competitieprogramma

Wedstrijdverslag Touche MB1 – Gemini MB1, 27-10-2018
Meisjes B speelde zaterdag tegen Gemini uit Elst. De competitiestart was pittig voor de meiden; een nieuw team, het aanleren en spelen van een 2-4 systeem met vaste posities en in het begin van de competitie meteen de 2 sterkste teams uit de poule treffen. Het laten “draaien” van het nieuwe systeem, het zoeken naar je plekje en dan ook nog volleyballen kost de meiden de nodige energie, maar iedere week wordt progressie getoond in het spel. Twee weken geleden werd streekgenoot Boemerang Komeet met 4-0 van de vloer geveegd, wat een boost gaf aan het zelfvertrouwen van de meiden en ze beginnen echt een team te worden.
Nu stond Gemini op het programma. Een onbekende tegenstander die over een zeer sterke service bleek te bezitten. Vanaf de eerste punten zetten de Elster club veel druk met de service en pakten al direct een grote voorsprong. Touché was duidelijk geïntimideerd en kreeg de servicepass niet onder controle. Na een time out en een kleine peptalk wisten de meiden zich echter te herpakken en dankzij een fantastische servicebeurt van Hilde Reuser vochten de meiden zich terug in de wedstrijd en pakten een knappe 26-24 overwinning. In de 2e set gingen beide teams gelijk op en opnieuw kreeg Touché problemen met de opbouw van de servicepass. Gemini was net een beetje sterker en pakte de setwinst; 18-25.
In de derde en vierde set waren de meiden aan elkaar gewaagd, al kreeg Touché nu de servicepass beter onder controle. Hilde speelde opnieuw een belangrijke rol en wist stabiliteit en rust in de verdediging te brengen. Eva Hoogervorst en Inge Verbruggen konden hierdoor hun aanvalsters veel beter bedienen en werd zelfs een setup achterover uitgeprobeerd die buitenaanvalster Esmé van Oort prachtig over het net heen werkte. De derde set werd halverwege Lieke Megens ingebracht op de buitenpositie en ook zij scoorde een aantal belangrijke punten. De meiden kregen steeds meer zelfvertrouwen en dat vertaalde zich terug in mooie aanvallen. Indy Hoks en Brechtje Lansdaal pikte menig balletje op het midden weg en zo liep Touché uit naar de setwinst: 25-20. In de laatste 4e set nam Christien Heijnen een stokje over van Eva op de spelverdeling en ondanks een paar communicatiefoutjes van beide spelverdelers wist Touché het spelletje toch goed te laten “lopen”. Esmé gaf nog een prachtige servicebeurt weg en Touché kon goede druk zetten op de meiden uit Elst. De 4e set werd knap gewonnen met 25-21 en hiermee een mooie 3-1 overwinning in de wedstrijd waarbij Touché over de hele wedstrijd gezien aanvallend toch wel de sterkere partij was. Met deze uitslag stijgt Touché MB1 een plekje in de ranglijst. Over 2 weken treffen beide teams elkaar weer en dan in Elst.

Poule-indeling
Klik hier voor de poule indeling

Teamindeling:

1) Christien Heijnen
2) Carmen vd Heuvel
3) Indy Hoks
4) Eva Hoogervorst
5) Brechtje Lansdaal
6) Lieke Megens
7) Esmé van Oort
8) Hilde Reuser
9) Inge Verbruggen

Coach: Marieke den Haan


Top