De gezelligste volleybalclub van West Maas en Waal !
Home
 

Touché zwaait Oekraïne uit

Onlangs bezocht de Oekraïense sponsor Touché heren 2 in Dreumel. Vier dagen lang maakten zij kennis met Hollands glorie, Maas en Waal en Nederlands volleybal. Op Koninginnedag arriveerden de Oekraïners laat in de middag in het land van Maas en Waal. Na twee dagen rijden werden de Oekraïense vrienden warm onthaald door Touché heren 2, samen met hun vrouwen en kinderen. In herberg De Dijkgraaf genoot het gezelschap van een bbq alwaar de gasten ook bleven slapen.

De volgende dag stond een kennismaking met Maas en Waal op het programma. Van stoomgemaal de TuuT, naar een tocht met het treintje, struinen door de natuurgebieden van Dreumel en een Hollandse lunch bij Theehuis Fluitenkruid. Conclusie van de Oost-Europese vrienden: Wat is Nederland toch een schoon lang en alles is zo mooi gebouwd! Het programma ging vervolgens met oldtimers naar Beneden Leeuwen, kunstenaar Ed van Heck en afsluitend een kennismaking met de echte Hollandse pot: stamppotten.

Volksliederen
Op zaterdag stond de gemeenschappelijke interesse op het programma: volleybal! In sporthal Trumele werd in de ochtend de methodiek van het Nederlandse volleybal uitgelegd en toegepast. Daarna kon het toernooi officieel van start met de volksliederen van beide landen. De teams waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk is DVV uit Druten met de hoofdprijs naar huis gegaan. De aansluitende feestavond werd door de Oekraïners bezocht in klederdracht.

Onvergetelijke ervaring
De volgende dag werd het bezoek aan Amsterdam helaas afgelast. De belasting van de voorgaande dagen wat te veel om het programma van de laatste dag door te laten gaan. Na het doornemen van alle indrukken van de afgelopen dagen gingen de Oekraïners ’s middags weer richting Oost-Europa. Gedurende het hele programma was er een tolk aanwezig om de grootste communicatieproblemen te overbruggen. Beide teams kijken terug op een onvergetelijke ervaring.

Off 

18/05/2009 This post was written by Categories: EvenementenNieuws Comments are off for this post


Top