De gezelligste volleybalclub van West Maas en Waal !
Home
 

Laatste thuiswedstrijd levert 4 punten op!

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 van Touche haar laatste thuiswedstrijd in de sporthal in Dreumel. Na de Pasen nog 1 uitwedstrijd te gaan en het competitieseizoen zit er alweer op. Op dit moment wordt een prima 4de plaats op de ranglijst ingenomen en dat willen de dames graag zo houden.

Arvevo dames 1 stond op het programma afgelopen zaterdag, een team dat al een aantal jaren in dezelfde competitie speelt. Zoals de laatste wedstrijden al vaker het geval is zat er weer een beperkt aantal dames op de bank, omdat Sabine van Coolwijk en Renske van de Boom afwezig waren. Jeugdspeelster Elise Konings nam daarom de middenpositie voor haar rekening.

Arvevo had de punten nog hard nodig om de kans op PD wedstrijden zo klein mogelijk te maken, en ging vol zelfvertrouwen van start. De dames van Touche moesten nog even warmdraaien de eerste set. Veel fouten in de service pass maakten spelverdeelster Line het spelverdelen haast onmogelijk. Weinig kansen om zelf aan te vallen zorgden voor een achterstand en door teveel persoonlijke fouten ging de 1ste set met 25-21 verloren. In de tweede set zette coach Peter van de Pol weer even orde op zaken. Er moest harder gewerkt worden, de service moest beter en het spelletje moest sneller. Dit pakte goed uit, het lukte, mede met behulp van een lange serviceserie van Helma van Kruijsbergen om het eigen spelletje weer terug te pakken. Vol tempo werd de tweede set met 25-16 gewonnen.
In de derde set ging het weer iets minder en moest wederom hard gewerkt worden om Arvevo bij te blijven. Ook deze set wist Touche de Arnhemse dames voor te blijven en ook de derde set werd binnengehaald. In de vierde set lieten de dames nog even zien waarom ze de tweede helft van dit seizoen zo goed draaien. Door de snelle ballen van spelverdeelster Line kon met gemak het blok van Arvevo omzeild worden en door het tempo hoog te houden stond heel snel een 25-11 overwinning op het bord. 4 punten bleven er in Dreumel dus en omdat ook de heren ook 4 punten wisten te behalen, een prima thuisafsluiting van dit seizoen!
Over twee weken staat Heijendaal op het programma en gaan de dames proberen de zegereeks voort te zetten en het seizoen in stijl af te sluiten. Publiek bedankt!

Off 

06/04/2009 This post was written by Categories: Wedstrijdverslagen dames Comments are off for this post


Top